Magazine specializate

Pentru cea mai buna agricultura.

Munca, seriozitate, cumpatare !

NOU
TURBA KLASSMAN 100LProducatori-Branduri
Oferte speciale
Turba Klassman TS3 FIN 

 http://www.chemavitala.ro/pagina/turba.html  

 


Turba Klassman TS3 Medium Basic 
http://www.chemavitala.ro/pagina/turba.html

 
La cumpararea a 20 baloti beneficiati de reducere si transport gratuit in limita a 15km.
Telefon comenzi
tel. mobil : 0728/930539
tel. fix : 0262/211737
orar : 8-17IMGRASAMINTE BIO

Ingrasamant organic utilizat pentru fertilizari de baza sau culturi ecologice

 

ORGEVIT  este sursa optima de substante nutritive si humus, fiind un ingrasamant organic sub forma de granule (4-5mm) , de calitate exceptionala la un pret accesibil. Provine 100% din substante organice de provenienta naturala (pasare), continand toate micro si macroelementele necesare plantelor. Ingrasamantul contine un mare procent de elemente organice care sunt esentiale pentru pastrarea fetilitatii solului.

ORGEVIT  se utilizeaza pentru fertilizarea din domeniul horticol si agricol cu predilectie pentru sere, solarii, camp liber, livezi, vita de vie, capsuni etc... Prin substantele sale ajuta la absortia mai usoara si graduala a elementelor nutritive din sol, imbunatateste structura solului, mareste capacitatea de retinere a apei, are pH neutru si nivel de clor scazut

 ORGEVIT datorita continutului scazut de amoniu nu arde radacinile plantelor si nu contine elemente minerale. Este 100% natural, tratat termic,  lipsit de seminte de buruieni, liber de boli  si daunatori.

 

 AVANTAJE TEHNOLOGICE

• materie organica continuta garanteaza marirea continutului de humus din sol.

• stimuleaza o activitate microbiana in sol, favorabila  dezvoltarii plantelor.

•buna solubilitate in apa ceea ce permite o descompunere usoara si graduala.

• asigura gradual elementele nutritive necesare cresterii plantelor.

• un continut bogat de fibre.

• creste rezistenta la boli a plantei.

• se poate aplica usor datorita formei de prezentare (granulare).

• continutul ridicat de calciu reduce aparitia carentei de calciu.

 

 

MOD DE APLICARE

ORGEVIT  se imprastie mecanic sau manual la suprafata solului dupa care se incorporeaza la maxim 15 cm adancime. Se poate aplica si la plantare dar atunci trebuie ingropat in santuri pe lungimea liniei de plantare la 5-10cm. Cantitatile necesare depind de tipul de sol si cultura (sere/solarii 1,5- 2 t/ha, legume în camp 1- 1,5 t/ha, livezi 2-3 t/ha, vie 1- 1,5 t/ha capsuni 1-1,5 t/ha, gazon  1-1,5 t/ha)

UTILIZARE

 Se recomanda folosirea ingrasamantului ORGEVIT ca fertilizare de baza (aproximativ 2/3 din cantitatea necesara de azot) iar restul nutrientilor necesari sa fie adaugati prin ingrasaminte minerale.  Acest lucru se poate face de exemplu prin irigare. La anumite culturi si la culturile ecologice, ingrasamintele ORGEVIT trebuie utilizate si  in timpul perioadei de vegetatie.

GARANTAREA CALITATII

Producatorul MEMON asigura o calitate foarte buna a ingrasamantului Orgevit prin analiza respectiv controlul fiecarui lot privind calitatea si compozitiea inainte de livbrare. Produsul este certificat conform normelor EU.

ITALPOLLINA 12-5-15 SK

Este un ingrasamant care contine un procent ridicat de potasiu si azot. Este recomandat pentru aplicarea in primavara la majoritatea culturilor.

Combinatia de substante organice si minerale din compozitia sa, asigura necesarul de fertilizanti pentru culturi, eliminand riscul de spalare sau distrugere a elementelor.
 

TRAINER este un ingrasamant organic lichid pentru aplicare foliara, bazat pe aminoacizi 100% vegetali, obtinut prin hidroliza enzimatica a proteinelor de origine vegetala. Prezenta combinata a azotului organic si a aminoacizilor vegetali stimuleaza activitatea energetica care  actionezea asupra dezvoltarii plantei si ajutand la prevenirea situatiilor de stress climatic.

TRAINER este absorbit rapid de frunze si transportat in tesutul plantei. In cateva ore isi realizeaza functia in interiorul plantei realizand urmatoarele:

- ACTIUNE ANTISTRES. Ajuta planta in timpul stresului de orice fel (caldura excesiva, ger,  seceta, luminozitate redusa, daune produse de grindina, etc.).

- ACTIUNEA FITOSTIMULANTA. Imbunatateste cresterea plantei si sprijina cele mai delicate faze (cresterea, formarea si marirea fructului, etc.)

- ACTIUNE NUTRITIVA Este ideal pentru complementarea ingrasamantului tradutional, in vederea atingerii unei productivitati mari si a obtinerii de rezultate calitative, datorita substantelor active din punct de vedere biologic (aminoacizi, vitamine…) care sporesc fotosinteza si fiziologia plantei.

TRAINER este un ingrasamant permis in agricultura organica, conform Reg. EC 834/2007.

SCUDO- Ingrasamant lichid pe baza de cupru chelat cu aminoacizi vegetali conceput pentru a preveni si a trata RAPID carenta de cupru si a reste rezistenta plantelor la boli fungice si bacteriene. In structura sa intra chelatul de cupru, acid gluconic si aminoacizi vegetali. Aceasta structura speciala il face usor de asimilat si transferat in cadrul plantei.

Datorita prezentei de acid gluconic, acizi humici si aminoacizi vegetali ajuta plantele la depasirea rapida  a stresului indus de dezechilibrul nutritional si conditiile nefavorabile de mediu.

SCUDO este un ingrasamant lichid pentru tratamente foliare. Dozele si metodele de utilizare trebuie sa fie determinate în conformitate cu cerintele si nivelul starii de nutritie a culturilor.

CULTURA

Doza si aplicare

Horticultura

0,5 - 1,5 litri / 1000 litri de apa.

Vita de vie

1- 3 litri / 1000 litri de apa

Pomicultura

0,75- 1,5 litri / 1000 litri de apa.RED BLOC- Fertilizant si protectie la BOTRYTIS

 

Compozitie: Extract vegetal din alge bogat in Iodine, Betaine si Cytokinina. Este obtinut prin metode fizice.

 

Actiune :RED BLOC, stimuleaza vigoarea plantei, creste productia de fito-alexins care dezvolta planta, iar Iodinele stimuleaza mecanismele enzimatice din plante. Realizeaza o fertilizare foliara a plantelor si are un puternic efect de vindecare a plantei. Are rezultate foarte bune ca trapament pentru Botrytis.

 

Rezultate :

Plantele fertilizate cu RED BLOC chiar daca sunt atacate de paraziti, isi urmeaza ciclul lor de productie cu rezultate foarte bune. Se remarca cresterea zaharurilor in fructe, coloratie frumoasa si timpurietate de coacere mai mare (3-4 zile)

 

Preparare si dozaj:

Inainte de realizarea amestecului se verifica ca apa sa aiba un pH=5-6. Amestecul se realizeaza cu apa rece si se utilizeaza in general 600-700 litri apa/hectar realizandu-se o buna imbaiere a plantelor. Dozajul recomandat este:

  • capsuni tratament foliar, 300 ml/100 litri apa
  •  

Importanta Calciului

Calciul este present in plante in cantitati destul de mari, localizat in peretii celulelor si la suprafata exterioara a membranei plasmatice. Calciul este indispensabil pentru divizarea celulelor si crestere, iar daca lipseste, cresterea este stopata rapid. acest element intervine in activarea diferitelor enzime si intarzie imbatranirea foliara. Mai mult, calciul ajuta la germinare, la formarea polenului si la dezvoltarea radiculara. Mai poate neutraliza anumiti acizi organici toxici produsi de planta in timpul procesului de respiratie.  

Deficienta de calciu

Deficienta de calciu apare odata cu reducerea cresterii vegetative in cazul frunzelor mai tinere, ceea ce mai poate indica necroza si deformari. Deficienta mai apare odata cu dizolvarea peretilor fructelor, a organelor de sustinere, ale caror tesuturi devin moi si mor. In anumite specii vegetale, deficienta este foarte frecventa si apare cu pete necrotice (ex. Coaja amara la mar sau ardei) si putrezirea varfurilor (ex. La rosii).

Calciul este  indispensabil in interiorul tesuturilor vegetale si conduce la cresteri foarte rapide ale plantelor. Ingrasamintele excesive cu azot amoniacal si ploile abundente pot accentua deficienta.

MYR CaLCIUM este un ingrasamant lichid realizat in mod adecvat, dupa ultimele tehnologii in domeniu, cu scopul prevenirii si eliminarii deficientei de calciu. Eficacitatea sa deriva din faptul ca este combinat cu  acidul gluconic si amoniacizii levorotativi de origine vegetala care usureaza asimilarea sa de catre plante. acidul gluconic este una agent natural de chelare stabil.

MYR CaLCIUM este pregatit pentru asimilare rapida datorita prezentei aminoacizilor si acizilor humici vegetali, care il fac deosebit de solubil pentru a ajuta plantele sa depaseasca rapid stresul indus de dezechilibrul nutritional.

Mai mult, actiunea stimulatoara a substantelor humice solubile asupra  radacinii, face ca efectul MYR CaLCIUM sa fie rapid si complet si la administrare prin fertirigare.

Ambalare:  1 litru, .

MOD DE UTILIZaRE

MYR CaLCIUM poate fi utilizat atat pentru tratamente foliare cat si pentru fertirigare. Este miscibil cu majoritatea produselor si ingrasamintelor fitosanitare.
Dozele si modul de utilizare trebuie stabilite in functie de cerintele si de situatia nutritionala a culturii

 In conditii medii se recomanda:

Pomi fructiferi
Radicular: 2-4 ml/hectar.

Foliar: 1.5-2.5 litri/hectar.

Plante horticole:

Fertirigare: 2-4 litri/hectar.

Foliar: 1.5-2.5 litri/hectar

Hidroponic: 1.25-2 litri/hectar.

MYR CaLCIUM este un ingrasamant permis in agricultura organica, in conformitate cu regulamentul EC 834/2007.

MYR MICRO este un produs de ultima generatie pentru prevenire carentelor de microelemente ale plantelor, contribuind la dezvoltarea armonioasa a acestora. In plus plantele se dezvolta mai rapid, isi maresc capacitatea de rezistenta la boli si fac mai bine fata stresului.

Importanta microelementelor

Microelementele (Fier, Mangan, Zinc, Bor…) sunt fundamentale pentru dezvoltarea culturilor, deoarece fac metabolismul plantei mai activ, reduc sensibilitatea plantei la boli si variatii climatice sau de mediu. Microelementele sunt implicate, in toate procesele metabolice ale plantelor (formarea clorofilei, fotosinteza, inmugurire, inflorire, coacere, etc.), de existenta lor depinzand cantitatea si calitatea productiei.


Actiunea microelementelor

Deoarece microelementele sunt implicate in toate procesele fiziologice ale plantelor, deficienta lor determina un dezechilibru metabolic, cu repercursiuni serioase asupra dezvoltarii vegetative si a cantitatii productiei. In functie de marimea deficientei, pot apare diverse simptomatologii: cloroze, necroze, caderea timpurie a fructelor, deformarea fructelor, probleme de legare a florilor, crestere greoaie, sensibilitate mai mare la agenti patogeni si la stress climatic, etc.

MYR MICRO este un ingrasamant lichid, realizat  in mod adecvat pentru a preveni si trata microdeficientele, pentru a imbunatati dezvoltarea si calitatea productiei, asigurand cele mai importante microelemente printr-o aplicare foliara. Aceasta permite o economie mare de timp si bani. Eficienta sa deriva din faptul ca microelementele sunt combinate cu acidul gluconic si aminoacizii de origine vegetala. Compozitia speciala face microelementele usor asimilabile si transferabile in interiorul plantei.

MYR MICRO este absorbit usor de plante si datorita solubilitatii sale mari, ajuta plantele sa previna rapid stresul datorat dezechilibrul nutritional. Datorită actiunii substantelor humice continute respectiv  stimularea dezvoltarii radacinilor, efectul acestui produs este rapid si complet. Poate fi aplicat si   prin fertirigare.

MYR MICRO imbunatateste cresterea si colorarea fructelor, creste calitatea productiei si rezistenta la variati de temperatura.
 

Horticultura (tomate , ardei, vinete, etc...)
Se fac 2-3 aplicatii dupa transplantare sau la manifestarea carentei, la interval de 8-12 zile.  Cantitatile recomandate sunt: Fertirigare: 1,5-2 litri/hectar/aplicatie, Foliar:1- 1,5 litri/hectar/aplicatie.

Vie si pomi fructiferi
Se fac 2-3 aplicatii dupa prima faza de vegetatie sau la manifestarea carentei, la interval de 8-12 zile.  Cantitatile recomandate sunt: Fertirigare: 1,5-2 litri/hectar/aplicatie, Foliar:1- 1,5 litri/hectar/aplicatie.

Capsuni

Se fac 2-3 aplicatii dupa transplantare sau la manifestarea carentei, la interval de 8-12 zile.  Cantitatile recomandate sunt: Fertirigare: 1,5-2,5 litri/hectar/aplicatie, Foliar:1,5-2,0 litri/hectar/aplicatie.

 Ambalare: 1L.100ML

 MYR MICRO este un ingrasamant permis in agricultura organica conform 

HUNTER SW- Fertilizant si substanta antidaunatori

Compozitie: Extract vegetal din alge obtinut prin metode fizice.

Actiune :HUNTER SW, stimuleaza vigoarea plantei, creste producția si dezvolta planta. Are rezultate foarte bune ca trapament impotriva parazitilor. Are rezultate bune la tratarea Nematozilor, in acest caz se utilizeaza 500 ml/1000 m2cu apicare prin picurare. Trei tratamente la intervalul da 15 zile intre ele.

Preparare si dozaj:

 

Inainte de realizarea amestecului se verifica ca apa sa aiba un pH=5-6. Amestecul se realizeaza cu apa rece si se utilizeaza in general 800 litri apa/hectar. Realizandu-se o buna imbaiere a plantelor. Dozajul recomandat este:

  • tomate: HUNTER SW 170-190 ml/ 100 litri apa + BOUNDARY 350-400 ml/ 100 litri apa.

 

BOUNDARY SW- combinatia perfecta intre produse organice si fertilizatori organici cu azot

Compozitie

Extract din plante si alge marine brune, cu azot organic (N=1,5%) si carbon de urigine biologica (C=10%). Este obtinut prin metode fizice.

Actiune 

Boundary SW este un produs organic care actioneaza din punct de vedere fizic asupra distrugeri insectelor si in acelas timp stimuleaza dezvoltarea vegetativa a plantelor.

Nu este daunator insectelor polenizatoare (bondari, albine) si celor benefice (Ambliseyus, Macrolophus, Orius). Plantele tratate cu BOUNDARY SW chiar daca au fost afectate de atacuri de insecte, ajuta la obtinerea de productii bune iar in cazul in care unii paraziti supravietuiesc ei sunt sub pragul de daunare, favorizand dezvoltarea faunei de insecte benefice.

Combate 

 - thripsul (Drepanothrips reuterii) si tripsul californian

Descriere produs

Click Horto este primul biostimulant sub forma de comprimate care contine ciuperca micoriza(Glomus intraradices), Trichoderma si bacterii din rizosfera.

Stimuleaza metabolismul, imbunatateste dezvoltarea plantelor, creste randamentul si calitatea fructelor. De asemenea mareste rezistenta culturilor la stresul climatic.

Ambalare: Ambalaj cu aproximativ 500 (2,3 kg) si 1500 ( 7,1 kg) comprimate.


 

AEGIS SYM IRRIGA-formula cu micorize de concentratie ridicata pentru uz professional

AEGIS SYM IRRIGA este o substanta cu micorize indicata pentru sistemul de fertirigare.  Contine spori din Glomus Intraradices si Glomus Mosseae

AEGIS SYM IRRIGA este un produs permis in agricultura organica, conform reg. EC. 834/2007.

 

AMBALARE: 0.5 Kg.

 

AEGIS SYM IRRIGA este o formula de pulbere solubila, proiectata pentru aplicari in fertirigare ori aspersie. Recomandam folosirea unui volum ridicat de apa si amestecarea suspensiei in timpul aplicarii tratamentului. 


PHOSPHIT-ONE

Fosfat de potasiu cu aminoacizi vegetali, stimulator pentru autoapararea naturala a plantelor. PHOSPHIT-ONE este un ingrasamant lichid,organo-mineral, conceput pentru a imbunataţi starea nutritiva a plantelor, prin contribuţia Azotului (N), Fosforului (P), a Potasiului (K) si a aminoacizilor vegetali. Aceasta formula vegetala  activeaza mecanismele naturale, fizice si biochimice de aparare a culturilor, care vor fi mai rezistente la adversitaţile climatice si patogene.


PHOSPHIT-ONE promoveaza in special formarea fitalexinelor, ingrosarea pereţilor celulelor si lignificarea. Aceste procese reprezinta o bariera fizica eficienta impotriva penetrarii structurilor patogene.

Utilizarea de PHOSPHIT-ONE ofera avantaje importante ca:

  • realizeaza o activitate nutritiva semnificativa la inmugurire si la coacerea fructelor;
  • creste fertilitatea bobocilor;
  • ajuta la echilibrarea posibilelor excese de azot din plante;
  • reduce semnificativ pierderile datorate atacurilor cu fungi (ex. Phytophtora, Downy Mildew, vine Plasmopara, Bremia spp. etc.)
  • conserveaza fauna biologica utila de si aplicarea sa este eficace in agricultura integrata.
  • crestere a calitaţii si cantitaţii producţiei agricole

AMBALARE: 1L, 5L, 10L, 20L.

MOD DE UTILIZARE 

PHOSPHIT-ONE se aplica atat foliar cat si prin fertirigare. Este miscibil cu cele mai comune produse si ingrasaminte fitosanitare. Dozele si modul de utilizare trebuie stabilite conform cerinţelor si situaţiei nutritive ale culturii. In condiţii medii medii:

Pomi fructiferi:

Fertirigare: 7-10 litri/hectar.
Foliar: 1,5-3 litri/hectar.

Plante horticole:

Fertirigare 8-12 litri/hectar.
Foliar: 2-3 litri/hectar.

Flori si plante ornamentale:

Fertirigare: 7-10 litri/hectar.
Foliar: 1,5-3 litri/hectar.

Capsuni

Foliar: 1,5-2,5 litri/hectar.

Ingrasamant lichid MYR BORO ITALPOLLINA este un ingrasamant lichid se foloseste pentru prevenirea carentelor cu bor si este usor asimilat de catre plante.

Mod de utilizare Ingrasamant lichid MYR BORO ITALPOLLINA: 

Ingrasamant lichid MYR BORO ITALPOLLINA are valoare nutritiva concentrata, joaca rol esential in sinteza clorofilei, productia si transportul de zaharuri, favorizeaza fertilizarea si calitatea fructelor sau a  legumelor.

Aceste ingrasaminte se folosesc in 3-2 aplicatii pe perioada de vegetatie, se prepara pentru utilizare prin punerea lichidului in apa, se agita usor si se administreaza solutia foliar sau prin sistemul de fertirigare. Dozele variaza in functie de cultura, caracteristicile solului si conditia fiziologica a plantei.  

La Pestre ai ingrasamant la un pret avantajos si transport garantat pana la tine acasa. Nimic mai simplu, te poti bucura de ingrasamant de vanzare online, la un click distanta de tine. Astfel ai numai avantaje: ingrasaminte ieftine, ingrasaminte online la preturi mici si transport garantat oriunde in Romania, incat nu mai este necesar sa te deplasezi tu pana la ele, vin ele la tine acasa. Comanda cu incredere si vei fi surprins de calitatea superioara a ingrasamintelor oferite de Pestre.

Beneficii client:

- continut ridicat de elemente nutritive pentru plante;

- creste productivitatea plantelor;

- usor de utilizat.

Avantaje produs:

- produs bogat in elemente nutritive;

- esential pentru dezvoltarea optima a plantelor si rezolvarea carentelor cu bor;

- necesar pentru recolte de calitate.

Date tehnice Ingrasamant lichid MYR BORO ITALPOLLINA:

Continut: azot 4%, bor 5%, carbon organic 20%, 

Aplicare produs: fertirigare sau foliar

Mod de prezentare: lichid

Doza recomandata: 1-2 l/ha 

Ambalaj: 1 l

Masuri de precautie:

A nu se lasa la indemana copiilor. Dupa contactul cu pielea clatiti cu multa apa. Dupa contactul cu ochii clatiti cu multa apa si solicitati asistenta medicala.In caz de scurgere spalati cu multa apa. Protejati ingrasamantul de inghet sau de caldura mare.