Magazine specializate

Pentru cea mai buna agricultura.

Munca, seriozitate, cumpatare !

NOU
TURBA KLASSMAN 100L



Producatori-Branduri
Oferte speciale
Turba Klassman TS3 FIN 

 http://www.chemavitala.ro/pagina/turba.html  

 


Turba Klassman TS3 Medium Basic 
http://www.chemavitala.ro/pagina/turba.html

 




La cumpararea a 20 baloti beneficiati de reducere si transport gratuit in limita a 15km.
Telefon comenzi
tel. mobil : 0728/930539
tel. fix : 0262/211737
orar : 8-17



TRITICALE SOIUL HAIDUC BAZA

TRITICALE SOIUL HAIDUC BAZA  
Descriere

Soiul de triticale de toamnă HAIDUC, inregistrat în anul 2006, a fost obţinut prin selecţie individuală repetată anual asupra unei combinaţii hibride complexe. Caracteristici morfologice: pai gros cu noduri proeminente, talie medie a plantei (90-100 cm), mai redusă cu 6-15 cm comparativ cu soiurile Titan şi Plai, uniformitate foarte bună a fraţilor, boabe de mărime medie: MMB = 47-53 g şi MHL = 73-75 kg. Caracteristici fiziologice: soi semiprecoce, cu rezistenţă superioară la cădere (posedă gena Hl pentru talie scurtă transferată de la secară), rezistent la rugina galbenă şi rugina brună, nivel bun de rezistenţă la fuzarioza spicului şi septorioză, toleranţă bună la toxicitatea ionilor de aluminiu. Capacitatea de producţie: în experimentarea ecologică multianuală (34 de experienţe în 12 localităţi) a realizat 6.798 kg/ha (spor de 1.206 kg/ha, respectiv de 21,6%, faţă de soiul Plai, şi de 661 kg/ha, respectiv de 10,8%, faţă de soiul intensiv Titan). Utilizarea producţiei: soiul are caracteristici bune de calitate pentru a fi folosită în nutriţia animalelor ca furaj concentrat, siloz sau masă verde. Ca furaj, masă verde sau siloz, este recomandată în nutriţia bovinelor şi a ovinelor, iar ca boabe, în furajarea animalelor monogastrice (păsări şi porci), datorită conţinutului mai ridicat în lizină (de circa 3,3-3,55 g la 100 g de proteină). Deşi principala utilizare a producţiei de boabe este cea furajeră, acest soi poate fi utilizat şi în nutriţia umană, sub formă de paine (dar numai în amestec de 1:1 cu făină de grau), fulgi, diferite produse de patiserie, dar şi în extragerea alcoolului de calitate utilizat pentru prepararea băuturilor spirtoase sau a extracţiei bioetanolului. Zona de cultură: este recomandat a se cultiva în toate zonele de cultură destinate speciei triticale, pe solurile podzolice cu fertilitate scăzută din zona colinară subcarpatică din Transilvania, nord-vestul ţării, nordul Munteniei şi Olteniei şi nordul Moldovei şi, de asemenea, datorită taliei scurte a plantei şi unei rezistenţe bune la cădere, se poate cultiva cu succes şi pe solurile fertile din campia din sudul şi vestul ţării.